4.12.2020 -

Ste spoločnosť vyvážajúca do alebo dovážajúca z UK? Chcete sa dozvedieť  ako sa pripraviť na koniec prechodného obdobia medzi EÚ a UK? Pozývame Vás na II. časť webinára Brexit a colné povinnosti.

26.11.2020 -

Čo sa mení v štátnych príspevkoch a v pracovnoprávnych vzťahoch v súvislosti s COVID-19? Na tieto a mnohé ďalšie otázky vám odpovedia naši odborníci

Slovenská kooperačná burza 2020

21.10.2020 -

Prestížne matchmakingové medzinárodné podujatie. Online registrácia je otvorená do 4. októbra!

20.10.2020 -

Brexit a colné povinnosti. Čo nastane od 1. januára 2021? Zvládnuté colné procedúry ako konkurenčná výhoda exportérov

ManpowerGroup Index trhu práce Q4 2020

17.9.2020 -

Z prieskumu ManpowerGroup Index trhu práce vyplýva, že slovenskí zamestnávatelia očakávajú na nasledujúci štvrťrok útlm náborových aktivít.

Etický kódex

ZDRUŽENIE  PRE  ROZVOJ  INVESTÍCIÍ  -  ISA

ETICKÉ PRAVIDLÁ ČLENOV

Ja [●] konajúci ako štatutárny orgán spoločnosti [●] (ďalej len „Spoločnosť“), ktorá ako člen Združenia pre rozvoj investícií - ISA (ďalej len ,ISA“ alebo „Združenie“)

• si ctí pravidlá etického správania, ktoré sú pre Spoločnosť základnými princípmi pri každodennej - či už podnikateľskej alebo inej činnosti a
  • uvedomuje si, že vzájomná spolupráca v spoločenstve ISA sa rozvíja na princípoch vzájomnej dôvery v spoločné ciele vyjadrené v Stanovách ISA,

potvrdzujem svojim podpisom súhlas Spoločnosti s nižšie uvedenými zásadami správania voči ku domácim a zahraničným investorom (ďalej len „Klient“), ktorým bude ISA poskytovať svoje služby prostredníctvom svojich členov, ako aj s tým, že Spoločnosť bude tieto zásady dodržiavať. Spoločnosť si je vedomá toho, že obzvlášť závažné porušenie týchto zásad môže na základe podmienok určených Stanovami ISA znamenať vylúčenie Spoločnosti z ISA.

Spoločnosť súhlasí, že:

1. Všetky informácie, ktoré Spoločnosť, ako člen ISA získa na základe rokovaní alebo zmluvy uzatvorenej s príslušným Klientom (ďalej len „zmluva“) budú považované za dôverné informácie a budú môcť byť zverejnené alebo poskytnuté tretím osobám len v prípade, ak sa tak strany dohodnú, so súhlasom klienta alebo v prípadoch, o ktorých tak ustanovujú všeobecne záväzné právne predpisy.
  2. Spoločnosť, ako člen ISA, sa zaväzuje dodržiavať dohodnuté obchodné podmienky a plniť si záväzky voči Klientom. Pokiaľ s tým Klient nevysloví svoj súhlas, alebo pokiaľ to nevyplýva z podmienok a/alebo obsahu samotnej zmluvy, Spoločnosť sa zdrží postúpenia plnenia povinností z tejto zmluvy na tretie osoby.
  3. Spoločnosť, ako člen ISA svoje obchodné aktivity vykonáva tak, aby bolo vo svete zachované dobré meno Slovenskej republiky, Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu – SARIO a ISA.
  4. Správanie Spoločnosti, ako člena ISA, ku Klientom je korektné, čestné a zdvorilé. Vo vzťahu ku Klientom používa iba legitímne a etické obchodné metódy. Spoločnosť, ako člen ISA, smie od riadne uzatvorených obchodných zmlúv odstúpiť len z legitímnych dôvodov, najmä v prípade zásahu vyššej moci, ak tak umožňujú právne predpisy alebo zmluva.

Miesto, deň, rok

Člen Združenia: [●]